Det är fjärde gången som veckan anordnas och bakom stor Klimatrådet i Jönköpings län. Invigningen kommer också att ske digitalt klockan 13.00 på onsdagen. Där kommer varje organisation att livesända invigningen av veckan. Bland annat kommer landshövding Helena Jonsson att livesända på länsstyrelsen i Jönköpings läns Facebook-sida.


Foto: arkivbild

100 organisationer deltar

Under Klimatveckan genomförs alltså över 50 olika arrangemang runt om i länet och över 100 organisationer är engagerade.

-Jag kan slå ett slag för alltihop men solsafari är ett arrangemang vi brinner för. Intresserade kan åka runt och besöka ett drygt 40-tal platser, bland annat företagare och privatpersoner som satsat på solenergi.

-Under lördagen blir det också en jättesatsning med en marknad i centrala Jönköping med mycket närproducerad och ekologisk mat, säger Patrik Westerlund.

Patrik Westerlund, ledningsstrateg på länsstyrelsen laddar för Klimatveckan och laddar gärna även sin elbil.
Foto: Pär Grännö

Bilföretag är med

Bilföretag kommer också att deltaga med att ställa ut miljövänliga bilar och det senaste på marknaden. Höjdpunkten och finalen blir en stor klimatkonferens på Spira onsdagen den 19 september.

Hela programmet finns på klimatveckan.klimatradet.se/aktiviteter/

Relaterat: Solmatchen - ställningen just nu
Relaterat: Fart på solkraftsbyggandet i länet