Det började med att Björgvin arrangerade en konsert under Värnamoföreningen Whiplashs paraply, men eftersom man behöver ha föreningen i samma kommun som man söker bidragen från valde Björgvin Fridsteinsson - tillsammans med Thimmiy Meuller och Christian Möllerström - att bilda Klubb Dissonans.

— Dissonans betyder ju oljud och i mångas öron är ju den musiken vi kommer att spela oljud. Så det blir lite roligt att vi heter det, säger Björgvin.

Gänget i Klubb Dissonans riktar in sig på metalgenrerna death, black, thrash och doom. Första spelningen blir med Mjölbybandet Vanhelgd.

Annons

— Vanhelgd gillar vi allihop, så det var ju jättekul att de ville komma och lira hos oss, säger Björgvin och fortsätter:

— De är ju jättehajpade och dessutom har de fått många recensioner som säger att de är det bästa death metal-bandet just nu. Och jag kan hålla med om det.

Övriga band under premiären är Chronophobia - som bland annat innehåller medlemmar från Jönköpingsbandet Nominon - och Värnamobandet My Regime. Bakom My Regime döljer sig veteranen Christian "Kryddan" Sjöstrand som bland annat har bandet Kayser och var sångare i Spiritual Beggars.

— Det är ett nybildat band som spelar thrash metal. Det ska bli skitroligt och det känns som att de är taggade. Det är ju deras första gig.

Tanken är i framtiden att de ska arrangera tre eller fyra spelningar per år. Första datumet blir 5 november nere på Sofiehof Underjord.