— På skärtorsdagen är det inte så mycket som händer. Bongo brukar köra sin rock, men många äldre går inte dit och tänkte vi att vi kunde köra. Både Grande Royale och Beat City Tubeworks har vi haft tidigare och Grande Royale släpper ju ny skiva producerad av Nicke Andersson från Hellacopters, säger Mathias Berg från Klubb Whatever.

Beat City Tubeworks släppte augusti förra året sitt debutalbum "I just cannot believe it's the incredible..." och spelar 70-talsinspirerad rock. Grande Royale släpper till sensommaren sin tredje skiva "Breaking News". Just nu är de aktuella med sin senaste singel "Brake Light".

Bägge banden har snackat med rockklubben om att göra en releasefest med dem och till slut föll det sig så att de helt enkelt slog ihop bandens tänkta spelningar till en.

Annons

— De är de bästa i den genren i Jönköping. Det är mycket folk som har hört av sig om att de vill komma, så det kan tänkas bli en fullspäckad kväll.

Läs mer: "De var redo att ta skit från mig"

Klubb Whatever har funnits ett bra tag nu. Från början var det Håkan Paulsson och Klas Ronnedal som var dj:s på bland annat På Tapeten. Efter ett par år hoppade Mathias på också och de började boka in band på Lingon. Numera hålls konserterna på Sofiehof Underjord.

— Vi har varit lite underjord och inte velat synas för mycket. Det viktigaste har varit att det har blivit bra kvällar och riktiga fester, säger Mathias och fortsätter:

— Vi vill boka saker som inte är så självklara. Palle (Håkan Paulsson) och jag lyssnar mycket på noisegenren och drömmen vore ju att göra en sådan afton.

Spelningen på skärtorsdagen blir den nästsista som Klubb Whatever gör den här säsongen. Den sista blir 27 maj tillsammans med The Hush Hush Club. Då kommer INVSN, Mattias Alkberg/Södra Sverige och Krösus. Vad som händer till hösten återstår att se.

— Vi sätter inte upp så mycket planer utan kör mer på känsla och vad som faller oss i. Vi får rätt mycket förfrågningar, men vill helst hitta något som är nytt och som inte har varit i Jönköping tidigare. Vi har lite småplaner till hösten, men inget som vi kan gå ut med.