I ett pressmeddelande, som är signerat innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk och vice ordförande Märit Bergendahl, står det bland annat:

”Samtalsklimatet mellan FSSL, elitföreningarna och svenska innebandyförbundet har varit hårt. Det har stundtals känts som om det har varit viktigare för inblandade att försöka vinna striden än att i konstruktiv anda försöka hitta en lösning. Konflikten har sugit energi ur oss alla och tagit orimligt mycket av vår tid.”

Det är samspelet mellan bredd- och elitinnebandyn som varit uppe för diskussion. Konflikten handlar i korthet om att SSL-klubbar vill att det satsas mer på eliten. De vill ha en större kaka av sponsorintäkter och vara mer involverade i beslut kring rättigheter.

I pressmeddelandet skriver Harnesk och Bergendahl att vissa SSL-klubbar nu är så trötta på konflikten att de vill starta en ny liga. Vilka klubbar det rör sig om är oklart.

”Det ryktas att vissa föreningar vill starta en ny kommersiell liga som inte är ansluten till svenska innebandyförbundet (SIFB). Vi ser mycket allvarligt på dessa rykten. En liga utanför SIBF skulle riskera att splittra svensk innebandy.”

Föreningen Svenska Superligan har kallat samtliga elitklubbar till ett möte nu på måndag för att diskutera framtiden.

I trakten har vi som bekant tre SSL-lag. Mullsjö AIS samt JIK:s herr- och damlag.