Knistad Herrgård utanför Skövde har mer än tredubblat sin golfverksamhet de senaste fem åren. 2018 har klubben nästan 900 medlemmar och det spelades ca 28 000 rundor. Hela Knistad Herrgårds verksamhet har ökat kraftigt och 2018 blir ett rekord år på alla avdelningar. Över 13 400 uthyrda rum och nästan 20 000 övernattande gäster, skall jämföras med för några år sedan 9 000 uthyrda rum och ca 12 000 övernattande gäster.

Som enskild avdelning är det dock golfen som växt mest. Det handlar om både antalet medlemmar, stora företagsarrangemang och övernattande golfgäster. Att Knistad Herrgård börjar bli en golfresort är tydligt och det visar sig genom att Knistad börjar redovisas i diverse golftidningar och böcker med höga utvärderingar. Klubben har också fått möjligheten att vara värd för en av svenska proffstourens tävlingar.

Prisad för sitt arbete

För att bemöta det stora intresset rekryterar Knistad Herrgård Unni Ekenberg, som utsågs till årets klubbchef 2015. Hon har jobbat med golf i över 20 år, bland annat på Sand GK och Ringenäs GK. Unni lämnar jobbet som klubbchef på Skinnarebo GK, där hon en gång startade sin karriär och där hon också varit sedan 2013.

Under åren som klubbchef har Skinnarebo G&CC utvecklats enormt, något som Unni prisades för 2015 då hon blev utnämnd till Sveriges bästa klubbchef med motiveringen ”Det finns många människor som ligger bakom den påtagliga förändringen, men i fronten för utvecklingen har det funnits en stark klubbchef som fått hjulen att snurra, tack vare ett passionerat ledarskap”.

Annons

Målet: En av Sveriges bästa

– Jag har under många år spenderat en hel del tid på underbara Knistad Herrgård. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla golfen som fortfarande kan utvecklas mycket. Att jag sedan får vara med i den spännande utvecklingen som sker på hela Knistad Herrgård är också väldigt spännande, säger Unni och fortsätter.

– Den spännande spa-anläggningen och den vackra Äppelbyn växer just nu fram. Det är självklart också spännande med Steffo Törnqvist som delägare, han är ju en golfentusiast. Jag tror att Knistad Herrgård kommer bli en av Sveriges bästa golfresorts.

– Vi är inne i ett mycket expansivt och spännande skede på Knistad Herrgård. Vi har som målsättning att bli en av Sveriges bästa herrgårdsresorter. Golfen är en stor del av vår verksamhet och att få in Unni Ekenberg som klubbchef känns otroligt bra. Den glädje, passion och iver att alltid utvecklas passar som handen i handsken för Knistad Herrgård. Vi är mycket glada för att Unni vill komma till oss, säger Dan Persson, VD för Knistad Herrgård.

Unni Ekenberg börjar sin tjänst som klubbchef på  Knistad Herrgård den 1 mars 2019.