Jönköpings-Posten

Annons

Kocken Paul Svensson fick smak för Småland - vill ta siken med sig hem

Kocken Paul Svensson fick smak för Småland - vill ta siken med sig hem

Går vägen till turistens hjärta genom magen? Kanske. Intresset för hållbara, platsburna råvaror är i alla fall stort. Liksom trenden med måltiden som resmål. Så, om besökare vill ta en klunk Jönköping och tugga Gränna, vad står på menyn? Det skulle redas ut på en kunskapsdag i Äppledalen i veckan.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Ny nattklubb öppnar vid Atollen

Den nya nattklubben ”Soul Flight” har premiär på lördag. Med en inriktning på hits från 70-, 80- och 90-talet och en åldersgräns på 25 år hoppas arrangörerna få igång Jönköpingsborna som kanske hellre vill höra gamla klassiker snarare än ny housemusik.
– Det är mycket partymusik med glada vibes, säger Daniel Kulas som ligger bakom konceptet.

Mittbacken talar ut – efter skadebeskedet: "Som Zlatan..."

Jesper Frohm, 29, har drabbats av en allvarlig knäskada.
För JP-sporten berättar nu IK Tord-mittbacken om den obehagliga situationen.
– Det knäckte till, säger han.

Här är alla som kom in i regionfullmäktige

Rösterna är färdigräknade och det är klart vilka politiker som valdes in i regionfullmäktige. Det är totalt 81 ledamöter och med 41 kvinnor och 40 män får regionfullmäktige ses som jämställt. Men det är ännu oklart vilka partier som ska styra och hur uppdragen fördelas.

Våldtäktsmisstänkte elevens advokat: ”Kvinnans eget agerande bör belysas”

Den våldtäktsmisstänkte eleven anser inte att den preliminära bevisningen i målet är tillräcklig för att han ska vara på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en lärare på ett gymnasium på Höglandet.
Av den anledningen yrkade mannen att hovrätten – omedelbart – skulle försätta honom på fri fot.

Efter gladiatorfiaskot - nu krävs kommunen på miljoner

Efter chockförlusten nu begär Destination Jönköping mer pengar för att täcka kostnaderna efter sommarens gladiatorutställning.
– Med facit i hand kan vi konstatera att vi kanske siktade för högt, säger Patrik Olderius, VD Destination Jönköping, i pressmeddelandet.

Wengholm skulle ”krossas” – här är hoten mot politikern som ledde till åtal

En man i 50-årsåldern åtalas för olaga hot mot Malin Wengholm (M), regionstyrelsens ordförande i Jönköpings län. Tidningen har tagit del av mejlen som mannen skickat till Wengholm – där skriver han att han ska söka upp henne och skada henne. Mannen nekar till brott.

Tovridamordet: Bevisning godkänns – se samtalet som kan fälla den misstänkte

Den nya bevisningen kallades olaglig av försvarsadvokaten och menade att den skulle ogillas. JP kunde avslöja vad som sades i det där telefonsamtalet redan förra veckan. Nu har Göta hovrätt godkänt att det får användas som bevisning.

Alliansen kan ta över makten i Habo

Den borgerliga alliansen får tillsammans 19 mandat och kan bilda egen majoritet i Habo. På onsdag morgon har Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna kallat till presskonferens och mycket talar för att det blir ett maktskifte i Habo.
Artikel 2 av 9
Ny nattklubb öppnar vid Atollen
Tillbaka till startsidan