Sex gånger per år tävlar Bankeryds FK i Månadens Bild, och den som vid tävlingsårets slut plockat ihop mest poäng utses till Årets Fotograf. Vid mars månads kombinerade månads- och årsmöte redovisades resultatet i 2017 års första månadstävling. Fotoklubben Focus i Öebro hade åtagit sig uppgiften att bedöma de 28 bidragen i varje klass, färg och svartvitt.

I färgklassen kom Monica Engstrand för första gången i Månadens Bild på första plats med ”Kolibri gör morgontoalett”. Dessutom placerade sig hennes svartvita bidrag ”Accord” på första plats.

Hanna Strålman kom på 2:a plats i färgklassen med sin bild ”Ensam om balkongen” och på tredje plats i svartvitt med ”Harmoni”. Berthil Johanssons ”Evas blomsteraffär” blev trea i färgklassen och Leif Arvidssons ”Mellanrum” tvåa i svartvita klassen.

Två veteraner i fotoklubben, Tommy Engström och Arne Gustafsson, stod för kvällens underhållning genom att samla in och bedöma klubbens enda tävling med kollektioner på 3-5 bilder som ska hänga ihop som en enhet, på temat ”Mellanrum”. Deltagarna uppskattade den ärliga kritiken, med målet att hjälpa fotograferna att utvecklas.

Bland de 11 bidragen utmärkte sig: 1. Karin Lundgren 2. Berndt Tenlid 3. Anders Lundgren och 4. Leif Arvidsson.