Läs mer: Andreas blev hjälte: ”Bilen var helt mosad – trodde de var döda”

Olyckan inträffade i södergående riktning i höjd med Biltema vid Solåsen. Enligt larmet från SOS var fyra personer direkt drabbade av händelsen. Enligt polisen kom ingen till skada, men till följd av det inträffade på E4 uppstod långa köer på olycksplatsen men också längs intilliggande vägar.

– Varför de två bilarna krockade vet vi inte nu. Ingen person skadades men bilarna i fråga fick plåtskador. 15.45 beställdes bärgare och sedan får vi se hur lång tid det arbetet tar, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen, i en inledande kontakt kring händelsen.

geomap

JP.se:s Elin Elderud och Janne Johansson befann sig i området kring olycksplatsen och rapporterar om långa köer på flera håll.

– Det är köbildning ända bort till Huskvarna, säger Elin Elderud.


Foto: Elin Elderud

Polisens vakthavande befäl Magnus Holmström:

– Vi var på plats med en patrull som efter en stund gjorde bedömningen att man inte behövdes på platsen längre. Trafiken ska alltså flyta men det kan vara köer en tid, säger Magnus Holmström.

Vid 17-tiden fanns inga uppgifter om att ytterligare olyckor inträffat till följd av den första incidenten med efterföljande köbekymmer.

Annons


Foto: Elin Elderud