2015 startades nyhetssajten Jkpg Live och satsningen beskrevs som den största i medielandskapet på 20 år. Men ett år senare tvingades bolaget i konkurs.

Avtalet som hade skrivits mellan grundarna Andreas Söderlund och Daniel Johansson innebar att de båda gick i borgen för bolaget. Så när konkursen var ett faktum krävdes de båda på 400 000 kronor var av huvudägaren Björn Thyselius. Det bestred både Söderlund och Johansson så på fredagsmorgonen skulle det bli ett fall för tingsrätten.

Annons

Men på torsdagskvällen kontaktades Söderlund/Johansson av Thyselius med ett förslag på förlikning. Ett förslag som godtogs.

— Det känns bra, lite bittert förstås för vi gjorde något som var riktigt bra. Vi var en av Smålands största nyhetssajter och det är synd att det blev som det blev. Men i slutändan så riskerade vi väldigt mycket med att gå till rättegång så det blev skönt att det blev såhär, nu kan man lägga fokus på annat, säger Andreas Söderlund.

Förlikningen innebär nu att Andreas Söderlund och Daniel Johansson ska betala 200 000 kronor var inom ett år.

— Nästa gång kommer jag nog titta lite nogare på vem jag skriver avtal med. Men det har varit en extremt lärorik resa även om det har kostat pengar, säger Söderlund.

Björn Thyselius vill inte kommentera saken närmare.

— Vi har kommit överens istället för att bråka. Det här var bra för alla parter, säger Björn Thyselius.