— ResQ Clubs Sverigechef hörde av sig till mig och sa att de inte vill slåss om Jönköpingsmarknaden när det gäller en så viktig sak som miljön, berättar Anna-Lotta Svensson i ett pressmeddelande.

— Efter att ha diskuterat kom vi fram till en lösning som innebär att ResQ Club tar över verksamheten i Jönköping och att jag går in som Region Manager för södra Sverige.

Ny roll

Annons

Med start vecka 11 kommer ”Rädda maten” successivt att flyttas över till den nya plattformen. I dag har Rädda maten cirka 1500 användare och drygt 20 anslutna restauranger. ResQ Club är ett finskt startup-bolag som är verksamt bland annat i Stockholm, Malmö och Göteborg och som har drygt 17000 användare och cirka 400 anslutna restauranger i Sverige.

Istället för att konkurrera om samma användare beslutade Anna-Lotta Svensson sig för att gå in i det finska bolaget. Hennes nya roll är alltså som Region Manager, vilket innebär att hon kommer att fortsätta utveckla verksamheten - bland annat genom föreläsningar om hållbarhet och vilken miljöpåverkan matsvinnet har.

I januari

Anna-Lotta Svenssons tjänst ”Rädda maten” lanserades bara för några veckor sedan och är en fortsättning på Anna-Lotta Svenssons medverkan i Science Parks acceleratorprogram.

Åren inom modevärlden väckte intresset för miljöfrågor och Anna-Lotta Svensson utvecklade sedan sin affärsidé som alltså går ut på att via en onlinetjänst sälja matportioner från restauranger till ett rabatterat pris.

— Det blev några år i tekoindustrins Mecka Borås där jag jobbade i en rad klädbutiker. Det var också då jag på allvar började intressera mig för miljöfrågor, exempelvis klädtillverkningens påverkan på bomullsodlingar men också miljöpåverkan från livsmedelsproduktion, har Anna-Lotta Svensson tidigare berättat.

Mat