Sedan förra höstens utställning på Galleri Apéll i Jönköping har Erik Reinert hunnit utveckla sitt målande och portfolion har utökats med flera nya konstverk.

I takt med att han blivit en mer rutinerad konstnär kan han ta sig mer friheter i sin skildring av naturen, något som han menar tillför mer glädje i skapandet som annars ibland kan kännas arbetsamt. Målningarna skapar han på datorn, med hjälp av en tryckkänslig penna och en ritplatta.

– Jag slipper lägga tid på att rengöra penslar och vänta på att färg ska torka. Att den digitala konsten är så direkt och omedelbar passar mig bra, säger Erik Reinert.

Motiven föreställer landskap, vatten, blommor och insekter som han fotar i hemtrakterna runt Hakarp och Huskvarna. Trots ett besvärande synfel som gör att motiven kan ”hoppa” och hamna snett när han försöker fokusera blicken, fortsätter han att skapa.

Panoramacanvas

Panoramaformatet som utmärker målningarna gör att han kan komponera bilderna på unika sätt.

– Det avlånga formatet gör också tavlorna mer lätthanterliga. Jag använder en skrivare med specialbläck och köper in rullar med canvasduk, som jag sedan monterar upp. UV-fernissan som jag sedan sprayar på gör att tavlorna håller länge och blir beständiga mot smuts, förklarar Erik Reinert.

Annons

Förhoppningen är att besökarna i stadshuset ska inspireras av konsten och kanske bli berörda av stillsamheten i naturmotiven.

– Än har jag inte kommit så långt att jag kan leva på konsten. Men jag hoppas så klart kunna sälja för att få in pengar till canvasdukar och bläck, säger Erik Reinert.