Jönköpings-Posten

Annons

Konstnärsmöte från Öland: Jätteurnor och dramatiska oljemålningar

Konstnärsmöte från Öland: Jätteurnor och dramatiska oljemålningar

Vårutställningen i Eksjö Museum visar två konstnärer som delar en förståelse för hantverk och material och som gärna experimenterar med nya uttrycksformer. Eva Lissinger arbetar med målningar, både olja och akvarell, medan Caroline Möller främst gör verk i keramik. Det är en inspirerad utställning, skriver Johan Fingal.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Mäster Gudmunds källare stänger efter 88 år

Mäster Gudmunds källare sjunger på sista versen. Tisdagen den 18 december stänger den anrika restaurangen i Jönköping för gott. JP sökte upp den mångårige ägaren, Herbert Pöder, för att prata om den legendariska krogen.
– Folk stannar mig på gatan och frågar om jag tänkt att ta över igen.

Salong erbjuder nya kostnadsfria bröstvårtor till cancerpatienter

Jamila Dalgatova, som äger och driver skönhetssalongen Beauty Lady i Huskvarna, har förlorat familjemedlemmar och släktingar i cancer.
Nu erbjuder hon nya bröstvårtor till cancerpatienter som har genomgått bröstoperationer.
– Jag vill bidra och hjälpa dem att känna sig vackra och fullständiga, säger hon.

Nu har den gamla 1100-tals kyrkan vuxit till sig

Ett hundratal personer besökte Byarums kyrka när den återinvigdes. Den gamla kyrkan från 1150-talet har nu fått en utbyggnad med ett samlingsrum, toaletter och kapprum.

Bildextra: Vilt segerjubel andra året i rad

Råslättscupen spelades återigen. På herrsidan vann FC Real för andra året i rad. På damsidan stod Hovås/Billdal som segrare.
– Det känns helt underbart, säger Bahij Elias.

Här möter HV-profilerna cancerdrabbade barn och deras familjer

På söndagseftermiddagen samlades ett 20-tal cancerdrabbade barn och deras familjer för att äta julbord och mingla tillsammans med flera av de stora HV-profilerna i Jönköping.

Biblioteket blev samlingspunkt under Jul på Öxnehaga

Vid en första anblick verkade det som att besökarna till Jul på Öxnehaga lös med sin frånvaro. Men snön gjorde att alla drog sig inomhus.

Luciatåg lockade hundar ända från Borås

Innan skymningen föll över Jönköpings city promenerade ett annorlunda luciatåg genom staden. Ett 25-tal hundar plus tillhörande människor skapade uppståndelse och spred glädje omkring sig när de samlade in pengar till Musikhjälpen.

Rebecka Cardoso: ”Jag tycker att det mycket handlar om ett skammande”

I februari är det premiär för ”Fröken Julie” på Spira. I en intervju berättar regissören Rebecka Cardoso om hur arbetet fortgår, tankarna kring pjäsen och att sätta temat i ett större sammanhang.
Artikel 2 av 9
Mäster Gudmunds källare stänger efter 88 år
Tillbaka till startsidan