Under första helgen i september kommer 120 konstnärer ställa ut sin konst runt om på Södra Vätterbygden. Konstrundan invigs under fredagen på Kulturvinden där ett verk från varje konstnär ställs ut.

Fakta: Konstrundan

Konstrundan drar igång första helgen i september. Då får folk möjlighet att besöka alla de 1..

Fakta: Konstrundan

Konstrundan drar igång första helgen i september. Då får folk möjlighet att besöka alla de 120 konstnärernas ateljéer runtom på Södra Vätterbygden. Det vill säga Jönköping, Habo och Mullsjö kommun. Invigningen sker den 1 september klockan 17-20 på Kulturvinden vid Tändsticksområdet. Resten av helgen har ateljéerna runt om på Södra Vätterbygden öppet mellan 11-17.

– Det kan vara svårt att hinna åka runt till alla 120 konstnärer. Då kan man kolla in invigningen på Kulturvinden och ta reda på vad man tycker är intressant, säger Sören Nordenström, sekreterare på Södra Vätterbygdens konstrunda.

Ny app introduceras

Annons

Nytt för i år är bland annat satsningen på en mobil-app som ska hjälpa besökarna att hitta till de olika utställarna.

– Förra året fick vi kritik för att kartan var för rörig så nu har vi förbättrat den med en ny nummerordning. Sen har vi utökat kartan med en app också. Vi tror att den yngre generationen har lättare att hitta med en sådan konstruktion, säger Sören Nordenström.

"En rejäl summa"

På Kulturvinden kommer besökarna även kunna köpa lotter i hopp om att vinna presentkort att handla för hos de olika konstnärerna.

– Det är en rejäl summa kan jag avslöja, säger Sören Nordenström.

Den som besökte konstrundan förra året kommer känna igen flera av konstnärerna. Runt 30-40 av de nu 120 utställarna är nya för i år.

– Det kommer vara allt från olja och akvarell till keramik, foto och skrotkonst, berättar Sören Nordenström.