Konsultbolaget Reach Consulting startades för drygt fyra år sedan genom Charlotte Hedenborn (vd) och Yonatan Berglund (vice vd). I dag har bolaget 40 medarbetare, en omsättning på cirka 26 miljoner kronor och utgår från orterna Jönköping och Linköping. Inriktningen är produktutveckling med kompetens inom mjukvara, test och validering, mekanik och elektronik.

LÄS MER: Nya trenden: Sök drömjobbet på 30 sekunder

De byter namn

De har tidigare ägts av Reach for the Stars AB och grundarna själva, men nu går istället B3 Consulting Group AB in som huvudägare (65 procent) och grundarna ökar sina andelar (35 procent). Nytt namn blir B3 Reach Consulting AB.

B3 Consulting, som grundades 2003 under namnet B3IT, är ett snabbt växande konsultbolag med verksamhet på åtta orter – snart tio genom förvärvet av Reach Consulting – och 500 medarbetare. De är noterade på Nasdaq Stockholm och har inriktningen seniora konsulter inom IT och Management.

LÄS MER: De väljer bort julbordet och satsar på kinesiskt

Annons

En bra matchning

För Reach Consultings del innebär förändringen i ägarledet att de kan bredda sin verksamhet, bland annat till offentlig sektor, samtidigt som de kan behålla sin profil som ”Sveriges nördigaste bolag”.

– Det här ger oss fler möjligheter, till exempel att jobba med större avtal inom både den privata och den offentliga sektorn, säger Charlotte Hedenborn när tidningen når henne över telefon.

– B3 Consulting är ett bolag som delar vår värdegrund och vi är lika i hur vi jobbar. Vi kommer att kunna fortsätta vara Reach, det blir bara lite bättre. B3 finns ju inte sedan tidigare i Jönköping och Linköping därför är vi en bra matchning.

LÄS MER: De var inte som de andra barnen