För en tid sedan sedan beslutade kommunfullmäktige att Jönköpings nya arena ska byggas på Jordbrovallen.

Det dröjde inte länge förrän det kom fram uppgifter om att en hemlig finansiär vill bygga den nya arenan.

Den finansiären har sedan fortsatt att vara hemlig men har nu åtminstone tagit kontakt med kommunen, något som Jnytt först skrev om.

Stadsdirektören Carl-Johan Korsås träffade i måndags den hemlige finansiärens representant och Korsås fick inte heller nu reda på vem finansiären är.

Är inte det märkligt, att finansiären fortfarande vill vara hemlig?

Annons

— Det är upp till dem om de vill vara anonyma. Jag fick veta vad de vill och det var det viktigaste. Nu ska jag ta den här informationen vidare till politikerna och om de tycker att det är intressant och vi ska ta det vidare måste vi så klart träffa finansiären och veta vem det är, säger Korsås.

Och vad gav det här första mötet för information?

— Det var tydligt att det här inte handlar om en person eller företag som bara vill skjuta in pengar och vara med och bidra till en ny arena. Här talar vi om en kommersiell aktör, som jag förstod det är det en aktör som har stor erfarenhet av att bygga arenor, som vill bygga arenan och hyra ut den till kommunen.

— Just nu byggs det väl inga större arenor i Sverige och om det finns en aktör som har kompetensen, kanske till och med färdiga finansieringsplaner, är det i sig inget märkligt att den är intresserad av ett sådant här projekt.

I morgon onsdag ska Korsås informera Jönköpings ledande kommunpolitiker om sitt möte med den eventuelle finansiärens representant.

Kan du redan nu säga något om hur intressanta den här finansiärens idéer är?

— Jag har varit med om motsvarande tidigare då jag har suttit i andra yrkesroller och jag kan ju se att det kan vara intressant på så sätt att den externa aktören har kompetensen och kunskapen. Problemet med att gå vidare med något sådant här kan, som jag ser det, vara att det är oförenligt med lagen om offentlig upphandling.