Relaterat: Mysteriet fortsätter: Här har ett tredje (!) kors hittats
Relaterat: ”Risk för att man vill markera att Sverige är ett kristet land”
Relaterat: Mystiska kors förbryllar – Pussy Riot förnekar inblandning

Vid 10-tiden på onsdagen ringde en person till Jönköpings kommun och berättade att han och ett antal andra personer i en liten kristen grupp låg bakom aktionen med de tre korsen på Egnahem, Bondberget och vid Stadsparken.

– En person ringde till oss och bad om ursäkt för allt rabalder de hade ställt till det och jag har accepterat hans ursäkt. Han berättade att de inte hade haft något elakt syfte, men varför de har satt upp korsen tycker jag att de själva får redogöra för, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör på kommunen.

Företrädare för den kristna gruppen fick fram till fredag på sig att ta bort korsen, men Thomas Bergholm berättar att kommunen redan på förmiddagen åkte ut till de tre platserna och tog bort träkorsen. Jönköpings kommun kommer inte att göra någon polisanmälan mot de som har satt upp korsen.

– Det som eventuellt kan bli aktuellt är att vi kan kräva dem på lite pengar för arbetet som krävdes för att ta ned korsen, säger Thomas Bergholm.

Vad tycker du själv om den här uppmärksammade historien?

– För oss som arbetar på tekniska kontoret har det inte varit någon stor grej som har krävt extra mycket av oss. Men däremot är det en väldigt udda händelse och jag förstår att det har blivit en stor medial händelse, säger Thomas Bergholm.