Efter seger med 2-0 borta mot SDE i lördags var Ulf Johansson väldigt irriterad.

Fakta: SDHL

Leksand-HV71 4-3 (0-0, 0-3, 3-0, 1-0)

Målskyttar, Leksand: Iveta Koka 2, Liga Miljone 1, M..

Fakta: SDHL

Leksand-HV71 4-3 (0-0, 0-3, 3-0, 1-0)

Målskyttar, Leksand: Iveta Koka 2, Liga Miljone 1, Madeleine Hall 1. HV: Chelsea Peterson 2, Sanna Ågestedt 1.

Publik: 71.

— Det sätt som spelas hockey på från ett annat lag idag hör inte hemma i den här serien, säger tränaren som riktar stark kritik mot sättet SDE uppträdde på.

Under söndagen vilade Emily Nix på grund av sin skada och hon visade upp symptom på hjärnskakning.

I inledningen av söndagens match mot Leksand var det dags för nästa HV-skada. Sandra Hedberg tvingades utgå med en knäskada.

Annons

— Vi vet inte hur illa det är än. Men det var absolut inget ojuste utan mer en olyckshändelse, säger Johansson vars lag tog kommandot mot Leksand ganska omgående.

Inga mål kom i den första perioden men tre raka HV-mål i den andra betydde 3-0-ledning inför matchens avgörande period. Då hände något.

— Vi blev osäkra, ståendes på hälarna och tappade positioner. Vi sålde oss för enkelt i närkamperna och Leksand skapade chanser.

På drygt nio minuter hade Leksand gått från underläge 0-3 till 3-3 och matchen gick till förlängning. Där satte Madeleine Hall segermålet, 4-3 till Leksand, och HV fick nöja sig med en poäng.

Har ni pratat igenom vad som hände under slutet av tredje perioden?

— Jag hade en monolog kan man säga.

Vad var budskapet i den monologen?

— Det stannar inom laget. Men jag var inte så nöjd. Att vi gör enstaka misstag kan jag köpa, men det handlar om vad vi gjorde som lag tillsammans. Vi sålde ut oss och satte våra medspelare i en jäkla svår sits. Då blir jag lite arg, säger Johansson som annars är ganska nöjd med helgens poängskörd.

— Fyra poäng är inte fy skam. Mot Leksand gjorde vi ju två och en halv bra period. Vi lärde oss något på det här i alla fall.