Orden målades troligen dit under natten mot måndagen, på kyrkans östra sida ut mot Prästgränd. Och trots försök att tvätta bort texten under veckan, går den inte att få bort med vanliga åtgärder.

Syftar på Jesus

Den uppseendeväckande texten har en koppling till Jesus - snickarsonen och kristendomens grundare. På internet finns flera sajter som säljer t-shirts med budskapet "Så kan det gå, snickarjävel" och en avbild av Jesus på korset. Punkrockbandet Vänsternäven har också skrivit en låt med samma text och syftning på Jesus.

"Så onödigt"

– Det är sorgligt att klottret sprider sig till kyrkan. Jag har tidigare bott i Stockholm och vant mig vid sådant överallt, men det här känns så onödigt och över gränsen, säger Conny Ebegård, kyrkvaktmästare vid Kristine kyrka.

– Vi har varit förskonade från sådant tidigare. Nu kanske vi måste ta hit någon specialfirma för att få bort det, säger Conny Ebegård.

Blir dyrt

Pastoratets fastighetschef Anders Zachrisson konstaterar att fasaden måste färgas om med kalkfärg för att texten inte ska synas. Men i vilken omfattning eller vad det kostar är inte helt klart.

– Men klottret har trängt in i putsen som är porös. Om vi måste måla om hela fasaden kan det handla om omkring 100 000 kronor, säger Anders Zachrisson.

Polisanmält

Även församlingsbyggnaden Kristinagården har drabbats, där någon skrivit förkortningen RKU. Församlingsprästen Per Sjöstrand tycker inte att klottret känns som någon kränkning mot den kristna tron.

– En del känner kanske så. Men det är framför allt trist och onödigt, och det skapar både merarbete och merkostnader, säger Per Sjöstrand.

Församlingen har polisanmält händelsen.