LÄS MER: Jönköping utreder massiv hackerattack

LÄS MER: Kommuner är usla på IT-säkerhet

LÄS MER: Säpo varnar myndigheterna

Det gick inte rätt till när en ny IT-arkitekt skulle anställas till IT-avdelningen i Jönköpings kommun.

Det är efter ett anonymt tips till kommunens whistle blowerfunktion, dit man kan vända sig om man misstänker att allt inte har gått rätt till i kommunen, som kommunen har utrett ärendet.

Visselblåsaren misstänkte att IT-chefen Kaj Stenman gjorde om tjänsten till en chefstjänst enbart för att kunna erbjuda en höjd lön.

Avdelningen hade länge annonserat om en IT-arkitekt, men hade problem att hitta någon. Under tiden har avdelningen hyrt in en konsult, som sedan fick tjänsten.

Konsultens villkor för att tacka ja till tjänsten var att den skulle göras om till en chefstjänst och att han skulle få en månadslön på 58 000 kronor.

— Jag blev eld och lågor, han har gjort ett superbra jobb, säger Kaj Stenman.

Annons

Han analyserade lönebilden och tog upp frågan med stadsdirektören och personalavdelningen. De bedömde att lönen var hög jämfört med andra löner i kommunen, men att det var rätt lön för att lösa en akut situation i ett svårt rekryteringsläge.

Lönen är 25 000 kronor högre än den senaste IT-arkitekten fick och drygt 10 000 kronor mer i månaden än den senaste chefsarkitekten hade.

— Kollar man på riksstatistiken är det inte way out. Vi har ju problem med rekryteringen, säger Kaj Stenman.

Förhandlades aldrig

Nu riktar kommunen kritik mot att tjänsten gjordes om till en chefstjänst utan några förhandlingar och att konsulten anställdes utan att officiellt ha sökt jobbet eller lämnat några referenser och att facket inte involverades.

Något löneärende, enligt kommunens riktlinjer, som beskriver konsultens utbildning, tidigare erfarenhet och löneanspråk finns inte.

— Jag har gjort två fel: det ena är att vi inte gjorde något löneärende. Men eftersom jag hade fått lönen godkänd av personalavdelningen och vi hade ett anställningsavtal trodde jag att löneärendet var gjort. Det är mitt ansvar, det blev fel, det är inget snack om det, säger Kaj Stenman.

— Och jag skulle ha samverkat med facket om titeln. Men chefsarkitekt betyder inte att man är chef över personal och jag såg det inte som så dramatiskt.

Nu kräver kommunen att konsulten skickar in en ansökan och ett CV och att ett löneärende upprättas.

Kaj Stenman ska diskutera ärendet med facket.

— Jag vill göra det här på bästa sätt. Jag tyckte att jag gjorde världens bästa rekrytering, men jag gjorde fel. End of discussion.