Relaterat: TV: 14-spelare anmälda: ”Det är omoget”

På uppvärmningen innan onsdagens andra åttondelsfinal i Saab Arena mellan Linköping och HV71 bröt ett slagsmål ut mellan flera spelare. Under fredagen meddelade SHL att åtta spelare från HV71 och sex från LHC anmälts till disciplinnämnden.

Linköpings tränare Dan Tangnes tycker att det är fel att spelarna anmäls.

– Alla kring hockeyn skriker efter känslor och profiler. Men så fort det blir lite känslor är det 500 moralpoliser som tycker att allt som skapar drama är käpprätt åt helvete. Alla ska i efterhand vara så politiskt korrekta och rent ut sagt skitnödiga i många situationer, säger Tangnes till Sportbladet och fortsätter:

– Det som hände på uppvärmningen var inte så farligt. Det ser löjligt ut och det är inget vi har beordrat. Men det är märkligt att komma i efterhand och anmäla. Gör klart tydligt vad som gäller från början och var konsekvent under säsongen. Nu blir det bara ni som får mer att skriva om.

När JP-sporten talar med Johan Lindbom är han inne på samma resonemang, även om han är mer återhållsam än sin tränarkollega i Linköping:

– Det var incidenter på uppvärmningen inför första matchen som inte renderade i någonting. Det borde ju i så fall gjorts anmälningar direkt så att man kunde stävjat detta till den andra matchen.

Hur Lindbom kände när han fick höra om anmälningarna?

Annons

– Jag blev väldigt förvånad. I övrigt har jag inga kommentarer.

Vad de aktuella spelarna eller rentav de båda klubbarna kan vänta sig för straff är oklart.

Anmälda spelare efter andra åttondelsfinalen

Linköping: Emil Sylvegård, Almen Bibic, Anton Karlsson, Nick Sörensen, Sebastian Karlsson o..

Anmälda spelare efter andra åttondelsfinalen

Linköping: Emil Sylvegård, Almen Bibic, Anton Karlsson, Nick Sörensen, Sebastian Karlsson och Tony Mårtensson.

HV71: Mark Zanetti, Sebastian Wännström, Christoffer Persson, Oscar Sundh, Martin Thörnberg, Max Wärn, Robin Figren och Lawrence Pilut.

Relaterat: Lista: HV71 rustar för revansch – de kan värvas och de lämnar
Relaterat: HV-backen fortsätter säsongen i allsvenskan
Relaterat: HV71:s drömvärvning lockar många: ”Intressant för oss”
SHL