Tre personer var inblandade i olyckan. En kvinna, som satt på passagerarsidan i en av bilarna, fördes till sjukhus med ambulans. Hennes skadeläge är oklart, men hon talade med personalen och var vid medvetandet hela tiden. Föraren till samma bil följde med kvinnan till sjukhuset som sällskap. Han klarade sig utan några skador från krocken.

Mannen som kört den andra bilen hade även han klarat sig, dock blåste han positivt under polisens kontroll och misstänks för rattfylleri.

- Han hävdade att han druckit efter olyckan och innan polisen kommit fram till platsen, säger Erik Terneborn, presstalesperson på polisen Jönköping.

Den misstänkte mannen fördes därför till sjukhus för att göra fler prover. De ska se om hans historia stämde eller inte.

- Går alkoholhalten upp så stämmer hans historia, men går den ner inom den närmsta timmen så stämmer det ju inte, Säger Erik Terneborn.

Bärgare beställdes till platsen och flyttade på båda bilarna.

Vägen var helt avstängd i riktning mot Jönköping fram till 21:00. Även ett körfält i riktning mot Göteborg behövdes stängas av efter olyckan, även den öppnades upp 21:00.