Det var vid halv tre på natten till söndagen den 24 februari som minst ett skott avlossades mot Harrys entrédörr i centrala Jönköping. Krogen hade stängt och var tom på gäster men personal jobbade fortfarande kvar.

Fyra personer greps av polisen i anslutning till händelsen. Personerna anhölls senare av åklagare ytterligare två senare Ytterligare två män är misstänkta men anhölls inte.

Samtliga misstänkta är födda på 1990-talet och är mellan 20-29 år. Polisen har hittills varit förtegen om de inblandade och händelseförloppet.

Minst två näringsidkare

Affärsmannen som satt anhållen för mordförsöket och skjutningen mot restaurang Harrys häktades. Tre personer försattes på fri fot efter förhandlingar i tingsrätten för två veckor sedan, åtminstone en av dem är även han näringsidkare i Jönköping.

— Det finns misstankar mot alla sex fortfarande. Alla har förnekat brott, sade åklagare David Larsson för två veckor sedan.

Krögare Jon Espeset har berättat hur skottet var nära att träffa två av hans medarbetare.
Foto: Elin Elderud

Två av de som häktades är från Huskvarna och Skövde, är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Den tredje som också har bostadsadress i Huskvarna var först skäligen misstänkt för medhjälp till försök för mord men är nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtal ska vara väckt i hans fall senast 20 mars.

Annons

Åtal ska för de två männen senast vara väckt den 27 mars om inte häktningstiden förlängs ytterligare.

Relaterat: ”Jag tycker inte att skjutningen har påverkat något”
Relaterat: TV: Här skedde skottlossningen – Harrys-personal får krisstöd
Relaterat: Nya teorin efter skottlossningen mot Harrys: "Det var ett vansinnesdåd"