Det kanske ser ut som en udda kombination vid första anblick - hårdrocksklubbarrangören Ismet "Krylla" Bitci och poprockkillarna i Australian Sunrise - men egentligen är det kanske rätt naturligt. I och med att de alla är en del av musiklivet i Jönköping har det hänt att de träffat på varandra.

— Jag och Jesper har känt varandra litegrann och jag har hört någon låt då och då, men det var när jag såg dem live på Jolie som det hände något. Jag tyckte att det lät coolt och att de hade goa låtar, säger "Krylla".

Han såg potentialet i bandet men frågade mest på skämt om de behövde en manager. Det fastnade på något sätt och det slutade med att denna allians till slut slöts. Med en större erfarenhet av branschen hoppas han nu att bandet ska kunna lyfta.

— Det är ju en opålitlig bransch med tvära kast. Det gäller att ha de rätta kontakterna, säger "Krylla".

Och att vara pådrivaren och den som har hand om saker är "Krylla" van vid i och med sitt jobb som produktionsledare.

Annons

— Jag har ju egentligen den rollen på jobbet med, jag har 40 gubbar som man ska prata med och motivera. Jag gillar att jobba med människor och sen hör du ju tugget på mig, säger han och skrattar.

Läs mer: En lärorik resa med början på Råslätt

Från bandets sida är de nöjda med att få in en extra resurs.

— Vi ser det som en jättemöjlighet att utvecklas mer och lära oss mycket. Det är bra att ha någon som har mer koll på vad som gäller i branschen och vet hur man fixar gig, säger Anton Lindberg.

Första riktiga giget under "Kryllas" vingar blir 1 april på Pitchers. Sedan är tanken att de ska fylla upp senvåren och sommaren med gig runt om i landet och gärna även ut i resten av Europa.

— Vi får se hur det går, det finns inget bokat än, men det är målet i alla fall. I alla fall att få till fler spelningar utanför Jönköping. Sedan under det här året och nästa år har vi som ett långsiktigt mål att spela in ett album, säger Jesper Lindberg.

Senast de släppte material var i november förra året, men nu kan det vara mer att vänta framöver.

— Vi har rätt mycket material på g, så tanken är att släppa en ny singel till sommaren, säger Tim Thirén.

— Det här är ett sätt att få fler människor engagerade i det som vi gör, det som "Krylla" är med och gör nu också. Vi vill ju att folk ska bli inspirerade av våra texter och vår musik, säger Jesper Lindberg.

Läs mer: Avståndet inget problem för Australian Sunrise

Pop