Alice Bah Kuhnke besöker under torsdag och fredag ett flertal platser i Jönköpings län och det blev ett längre stopp i Jönköping på torsdagseftermiddagen.

–Det är hektiskt men också spännande och intressanta dagar som ligger framför oss. Det är alltid lite speciellt att komma hem till länet, säger kulturministern med rötterna i Horda utanför Värnamo.

Miljöpartiet de gröna i Jönköpings län stod för inbjudan och det händer mycket i konstens tecken i kommunerna Jönköping, Habo och Mullsjö i helgen då Konstrundan äger rum för tredje gången. Totalt kommer ungefär 120 konstnärer och hantverkare ställa ut sina verk på en rad platser.

Miljöpartiets språkrör i Jönköping Margareta Sylvan tillsammans med Alice Bah Kuhnke.
Foto: Janne Johansson

Smygöppnade rundan

–Vi hade som mål att Alice Bah Kuhnke kunde vara med och inviga Konstrundan på fredagen men vi fick öppna nu i stället, säger Jenny Söderlund, en av konstnärerna och aktiv i Södra Vätterbygdens konstrunda.

Miljöpartiet hade också bjudit till en träff på Kafé Nyfiket där Alice Bah Kuhnke berättade om sina erfarenheter som minister och om nya satsningar på kultur, demokrati och miljö. Ett 50-tal åhörare fanns på plats och tillfälle gavs också att ställa frågor.