Carolina Falkholt

Den här veckan öppnar utställningen "Örat till marken" på Österängens konsthall. Bakom utställningen står en av Sveriges mest uppmärksammade konstnärer de senaste åren Carolina Falkholt. Utställningen är centrerad kring ett ljudkonstverk som bygger på ett samtal med den amerikanska konstnären och feministikonen Carolee Schneemann. Falkholt uppför även en muralmålning på Österängen. Missa inte vårens konsthändelse i Jönköping.

Anders Rydell, Hallpressens kulturchef

Annons

Debattera kulturpolitiken

Tisdagen den 25 april samlar vi politiker och kulturaktörer på Harrys i Jönköping för att skapa en spännande debatt om kulturpolitik. Hur ska Jönköping utvecklas som kulturstad? Satsas det på rätt saker? Alla är välkomna att följa "Den stora kulturdebatten" på plats eller via sociala medier, där vi använder oss av hashtaggen #jkpgåsikt.

Emilia Söelund, kulturredaktör på Jönköpings-Posten

Hyllad indie på småländska

De kom från ingenstans - eller rättare sagt Nybro - och blev snabbt ett av de mer hajpade banden i Sverige. Nu på fredag kommer Avantgardet till Jönköping och The Hush Hush Club för att sprida sin socialrealism på småländska. Ser man till recensionerna som har spridits längs med deras turné kommer det nog att bli en helvild och hjärtlig kväll som jag vet att jag i alla fall inte vill missa.

Michael Joelsson, nöjesredaktör på Jönköpings-Posten

Sevärd utställning på Ljungbergmuseet

Redan utanför Ljungbergmuseet möts man av ett par högklackade skor i surrealistisk anda. Man blir nyfiken. Väl inne i den stora salen ser vi Kaj Engströms dockparad med flera hundra dockor i betong. Från början har de varit bortkastade dockor, nu har de gjutits om och fått en ny dimension. Skräp blir konst...

Solveig Bergström, konstkritiker

Podd om aktuell poesi

Poeten och kritikern Magnus William-Olsson är initiativtagare till den utmärkta internetsidan "Örnen och kråkan". Varje onsdag presenteras en lång och välskriven recension av en aktuell diktsamling. En gång i månaden dessutom en poesipodd, hittills om Ann Jäderlund och läget för svensk poesi just nu.

Björn Kohlström, litteraturkritiker