Kvinnan som är i övre medelåldern lyckades stjäla bland annat polisjackor, poliströjor, polisbyxor, polismössor och handskar till ett värde av cirka 6 500 kronor från polishuset i Jönköping, enligt åklagaren. Stölderna inträffade mellan den 1 september och 17 november i fjol. Kvinnan lämnade poliskläderna hemma hos sin son i 35-årsåldern, som bor i Jönköping. Han, i sin tur, åtalas nu för häleri samt drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

En polispatrull upptäckte kläderna när man gjorde husrannsakan i mannens bostad i ett annat ärende. Kläderna förvarades i flera stora kassar i en klädkammare. Polispatrullen fattade då misstankar mot mannens mamma, som jobbade i polishuset. Även hon hade några poliskläder i sin lägenhet. Kvinnan förnekar brott och säger att hon inte vet hur poliskläderna hamnade hemma hos henne. Hon säger att det kanske bor en polis i hennes flerbostadshus och att hon kanske har fått med sig polisens kvarlämnade kläderna upp från tvättstugan.

Hon säger även att hon har köpt poliskläder på loppis. När förhörsledaren säger att man har hittat poliskläder hemma hos hennes son säger hon att hon inte har något att göra med sin sons saker.