Skillingaryds kyrka har inget torn. Däremot finns en hög klockstapel på kyrkogården. Denna klockstapel i trä, med ett tak av spån, håller på att renoveras. I fredags i förra veckan fanns tuppen på plats. Då funderade kyrkvaktmästaren och målaren på om den skulle förgyllas eller bronseras. Bilden du ser här intill är från det tillfället.

– Det var vid byggmötet som vi hade i eftermiddags som jag upptäckte att den var borta, berättar kyrkoherde Klas Svensson. Det betyder att någon har passat på att klättra de dryga 30 metrarna uppför ställningarna och monterat ner tuppen.

Det är alltså ingen höjdrädd tjuv som har varit i farten. Enligt kyrkoherden är den av bronserad koppar, men metallvärdet är inte särskilt stort. Församlingen vill ändå hemskt gärna ha tillbaka tuppen – den har kulturvärde – och uppmanar nu den som varit i farten att lämna tillbaka den.

– Om någon har gjort det som ett skämt går det förstås bra att lämna tillbaka den på kyrkogården eller vid kyrkan. Vi är också tacksamma om någon har ett tips hur kan få tillbaka den.