Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Räddningstjänsten larmades om en fullt utvecklad brand vid 02.47. I ett första skede fick de boende i fastighetens fem lägenheter evakueras med hjälp av stege. Enligt Länssjukhuset Ryhov drabbades totalt sex personer, varav två barn. Tre personer fick ambulansvård på plats, och två av dessa fick föras vidare till sjukhus med rökskador. Sjukhuset uppger att det rör sig om en man och en kvinna som ådrogs lindriga skador.

När de boende hade evakuerats kunde räddningstjänsten börja bekämpa branden. Räddningstjänstens styrkor från Gränna, Huskvarna och Jönköping deltog i släckningsarbetet.

Annons

– När vi kom till platsen var det fullt utvecklad brand mot gårdssidan. Branden var i huvudsak i en lägenhet och lite i trapphuset, säger Gunnar Hansson vid räddningstjänsten.

– Den lägenheten där branden startade har omfattande skador, säger Mikael Ehne, vakthavande polisbefäl, till TT.

Gunnar Hansson vid räddningstjänsten säger att ytterligare tre lägenheter rök- och brandskadades.

Polisen uppger att man tagit beslut om att spärra av fastigheten i avvaktan på teknisk undersökning.

— Lägenhetsinnehavaren har själv sagt att det beror på torrkokning. Så då har vi upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det kommer göras en teknisk undersökning för att kunna säkerställa vad som har hänt, säger polisens presstalesman Lasse Johansson.