Programledarnas manus haltar betänkligt och uttagningen av tävlingslåtar verkar nästan förvirrad. Det fanns tusentals att välja på och det här är vad vi får. När det plötsligt dyker upp något bra på scenen röstar man hellre på en ny version av Disneys "Havet är djupt".

Suck!

Jag tror att den stora förklaringen är att TV4 värvat Edward af Sillén.

Kanalens nya storsatsning ”Stjärnornas stjärna” har inte bara Petra Mede som programledare, utan även Edward som står för manus och regi.

Ni som saknat humorn i årets upplaga och som tycker att det var bättre när just Petra Mede eller trion Sarah, Gina och Helena eller Gina och Danny, eller Måns, Christine och Dolph, ledde programmet. Ni ska veta att alla de åren var det en viss af Sillén som stod för manusskrivandet. Han gjorde samma sak när Sverige arrangerade Eurovisionfinalerna 2013 och 2016.

Det är bara att gratulera fyran till en smart värvning.

Annons

Det borde vara tredje gången gillt för Mariette, men efter förra veckans röstningsresultat vågar ingen säga säkert.

Inte ens med tanke att Jörgen Elofsson, som en gång ingick i Cherionstudions låtskrivarfabrik, gjort bidraget. En kompositör som skrivit hits åt Kelly Clarkson, Britney Spears och Westlife, men hjälper det?

"For You" är hursomhelst en proffsig produktion.

Det kan istället bli Robert Gustafsson med sin dansbandsparodi "Fuldans" med Rolandz som tar hem spelet.

Han sjunger om boogie woogie och låghalta damer på bland annat värmländska, en riktig buskislåt som ingen vet var den egentligen kommer att hamna i startfältet.

Den här kombinationen kan vara livsfarlig på lördag.

Men en av utmanarna är Emmi Christensson, som säkerligen kommer att sjunga de andra deltagarna upp på läktaren med sin mäktiga "Icaros". En fantastisk röst har hon också, räckte den till West End i London borde den också fungera i Örnsköldsvik.

Dessutom har ju Thomas G:son varit med och skrivit bidraget.

Det har inte gått så bra hittills i tävlingen – är det dags nu?

Andra favoriter är också den forne FO & O-medlemmen Felix Sandman, som nu lämnat pojkbandsstilen och ställer upp med en smäktande pianoballad.

Lyckas han göra låten rättvisa på scenen kan den mycket väl fungera.

Men på lördag är det ni som bestämmer och då vet ingen hur det slutar.

Till sist: Kom tillbaka Edward af Sillén.

Allt är förlåtet.