Skillingaryds fotoklubb kan återigen lägga ett aktivt år bakom sig med flera deltävlingar i färg och svartvitt. Under årsmötet korades, som sedan bjuder, årets bild i svartvitt och i färg.

I färg

I färgklassen segrade Lena Landin, med sin bild om ett annorlunda möte mot en blå sommarhimmel. Hon vann även poängjakten. På andra plats kom en bild med ett trolskt morgondis av Leif Palm, som ju tyvärr gick bort under året. På tredje plats kom ytterligare en av Lena Landins bilder.

Motiveringen till Lena Landins vinnande bidrag var följande:” En spännande bild med bra komposition och balans. Dramatisk himmel ger en effektfull kontrast mot den mörka nederdelen. Bilden triggar fantasin.”

I svartvitt

Annons

I svartvita klassen placerade sig en bild av Lars-Olof Nilsson i topp - en välkomponerad bild med en slingrande väg.

Motiveringen till denna bild var följande: ”Skolexempel på komposition, förgrund, diagonal och bakgrund. Snygg linje som leder blicken över kullarna mot kyrkan."

På andra plats kom ytterligare en bild av samme fotograf och på tredje plats placerade sig Anita Blomgren.

Många år

Skillingaryds fotoklubb bildades redan 1952 och medlemmarna träffas regelbundet för att skapa bilder, analysera bilder och göra utflykter tillsammans.

Klubben håller till på Stationsgatan i Skillingaryd, där ett tidigare mörkrum inretts som fikarum och flera fototidningar finns att tillgå.