Jönköping vann kampen om Landsbygdsriksdagen år 2020 i konkurrens med Dalarna, Uppland och Sörmland. Det blir en unik chans att visa upp bygden när våren är som vackrast för besökare från hela landet och från övriga Europa.

– Vi har varit ganska dåliga på lokal turism i det här länet och nu har vi chansen att ändra på det. Bland annat ska vi ge utbildning i hur man guidar i sin hembygd. Landsbygdsriksdagen invigs på en fredag och då ska deltagarna få åka runt i Jönköping och resten av länet och se allt det fina som finns här. Invigningen blir på Spira och på kvällen hoppas vi på dans ute i den ljumma varmkvällen, säger Siv Lindén, ordförande i Länsbygderådet i Jönköpings län. Deltagarna ska också få smaka på småländsk ostkaka, isterband och lingonsylt.

Under lördagen och söndagen blir det seminarier, debatter, underhållning och olika seminarier på Elmia.

Landsbygdsriksdagen är Europas största samlingsplats för landsbygdsutveckling. När deltagarna åker runt i Jönköping och i länet blir det under speciella teman som lokalturism, hästnäring och design. Tillsammans med LRF, lokala organisationer och hembygdsföreningar startar snart planering av vad besökarna ska få se den 8 till 10 maj.

Vad är viktigast att visa upp i Jönköping? Här kan rösta på din favoritplats: