Larmet kom in vid 17.04 på tisdagseftermiddagen.

En lägenhet på tredje våningen i ett lägenhetshus stod då i brand. Räddningsstyrkor från Norrahammar, Jönköping och Vaggeryd larmades med ett 20-tal personer tillsammans med ambulans och polis.

Det slog ut lågor från en balkong i lägenhetshuset, men räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.
Foto: Janne Johansson

– Det slog upp lågor från balkongen och ett fönster, men såg nog mer dramatiskt ut än vad det var. Räddningstjänsten kunde snabbt få kontroll på branden, säger David Högberg, intre befäl vid räddningstjänsten Jönköping.

Det är fortfarande mycket rök på platsen som har spridit sig till andra lägenheter. Inga personer ska ha skadats vid branden. Som en försiktighetsåtgärd valde räddningstjänsten att utrymma övriga lägenheter i det aktuella trapphuset.

I ett pressmeddelande vid klockan 18 meddelade räddningstjänsten att det fortfarande var styrkor på platsen, som kontrollerade och åtgärdade rökspridning i övriga byggnaden. Branden uppges ha startat i ett kök och räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen fram till onsdag morgon för efterbevakning. Lägenheten som har brunnit är totalförstörd. Det är ännu oklart vad som startat branden.

Polisen har påbörjat en utredning med brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet. Lägenheten spärras av för en kommande brottsplatsundersökning.

- Branden är släckt, vi håller på att kolla så det inte finns någon glöd kvar i konstruktionen, säger Henrik Dovrén, som är brandingenjör hos räddningstjänsten i Jönköping.

Annons

.