Larmet kom in vid 15.12. En motorcyklist råkade då ut för en singelolycka på Smedtorpsgatan på Egna hem. Föraren, en man i övre tonåren, körde in i en lyktstolpe och avled av sina skador.

– Han avled på plats. Det fanns en del vittnen vid platsen som vi håller på att prata med för att få en bild över vad som hänt, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl på polisen, vid 18-tiden.

Mannen var hemmahörande i Huskvarna. Anhöriga till den avlidne har underrättats.

Det finns ingen brottsmisstanke i samband med olyckan, meddelade polisen senare under kvällen och ingen annan person var inblandad i olyckan. Motorcykeln togs i beslag för att undersökas för eventuella tekniska fel.

Under lördagskvällen hade Allianskyrkan i Huskvarna efter förfrågan öppet för ungdomar som ville sörja sin vän och det var ungefär 30-40 personer som kom dit. På plats fanns då terapeuter, sjuksköterskor och läkare för att kunna prata med de som kom.

– Vi gjorde det som alla medmänniskor skulle göra, det var inget speciellt i det. Vi öppnade upp så att de kunde vara där en stund, säger Ingemar Sunbring som är pastor i församlingen.

Ingemar berättar även att de har beredskap om det kommer fler frågor och önskemål i samband med detta.

Fotnot: Eventuella vittnen till olyckan som inte redan varit i kontakt med polisen kan kontakta dem på telefonnummer 114 14.

Annons