Vid 14.30-tiden sträckte sig köerna minst från Röttlebron till avfarten vid Motell Vätterleden, enligt en person som satt i kö i omkring 45 minuter på den aktuella sträckan.

En annan person som hört av sig till tidningen sa att hon suttit en timme i kö. Resan började i Jönköping men även hon fastnade i köerna i närheten av Vätterleden. Vid kontakt med tidningen vid 16-tiden var det ännu köer, då hade hon kommit till Gyllene Uttern.

Köerna kommer sig av broarbetet vid Röttlebron, söder om Gränna. Under arbetet är endast ett körfält i vardera riktning öppet och hastigheten är reducerad till 70 kilometer i timmen.

Det rapporteras även ha varit köer norr om bron, i södergående riktning, vid 15-tiden. Dessa köer var dock inte lika långa som de norrut.

Enligt Trafikverket är det stor risk för köer på söndagseftermiddagar då många trafikanter är ute på vägarna. Just söndagen 8 juli kunde trafikanter inte heller välja gamla Riksettan under dagen då det pågick en Ironman-tävling i området.

Vid 14.50-tiden på söndagen kom larm om att en olycka skett på den aktuella sträckan. Men räddningstjänsten som var på platsen kunde inte hitta några drabbade.