Larmet om en påkörd person på Öxnehagaleden i Huskvarna inkom till SOS Alarm vid 16.47 på måndagseftermiddagen. Personen blev påkörd i närheten av Sandagymnasiet.

När räddningstjänsten kom fram till platsen hittades dock varken en påkörd person eller en stillastående bil.

– Det finns inga spår av olyckan på platsen så vi vet väldigt lite om vad som har hänt. Den personen som blev påkörd ska istället ha blivit körd till sjukhus i en personbil. Det är oklart om det var samma bil som var inblandad i olyckan eller om det var en annan bil, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Ragnar.

Enligt polisen var det ett barn som blev påkört av en bil.

– Det var ett barn som gick över gatan och blev påkört av en bil. Vi har ingen identitet eller ålder på barnet. Enligt vittnen ska föräldrarna ha kommit och hämtat upp barnet och pratat med föraren av bilen innan de alla lämnat platsen, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson för region Öst.

Det är oklart om barnet skadades i samband med krocken samt ifall föräldrarna körde barnet till sjukhus eller till hemmet.

– Som vi har förstått det så ska det vara lindrig men om någon är skadad så vill vi gärna att man kontaktar polisen på 114 14, säger Åsa Willsund.

Vid 20-tiden på kvällen hade fortfarande inget skadat barn inkommit till sjukhuset.