Larmet om branden kom strax efter klockan 12.00 på torsdagen. Branden steg upp till vinden i parhuset på Odlargatan och spred sig snabbt. Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och ett 25-tal brandmän från Jönköping, Bankeryd och Forserum jobbade med att bekämpa branden.

”Ingen kom till skada”

David Högberg säger att räddningstjänsten inte plockade ut några människor ur huset och familjen, som enligt SOS Alarm var hemma när det började brinna, tog sig ut på egen hand.

– Ingen kom till skada, säger David Högberg.

Räddningstjänsten genomförde slutsläckning på torsdagseftermiddagen och räknade med att den skulle ta några timmar. Då pågick fortfarande rökutveckling, men enligt David Högberg var det ingen spridningsrisk till någon annan byggnad.

– Det är ingen stor flammande brand längre och vi vet var vi har branden. Vi beräknar att vara kvar här till lunch i morgon (fredag) för att bevaka, säger han.

”Fyra väggar, men inget tak”

David Högberg vet inte hur branden startade, men nämner att de boende upptäckte branden i uterummet.

– Det är svårt att säga hur mycket av byggnaden som är bevarad, familjens försäkringsbolaget gör den bedömningen, säger David Högberg. Han fortsätter:

– Byggnaden har fyra väggar som står rakt, men inget tak. Delar av huset har påverkats olika mycket och brandcellsväggen har räddat den andra bostaden i byggnaden mycket.

Allmänfarlig vårdslöshet

Polisen kom till platsen och upprättade en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet för att kunna utreda vad som skett. Först efter att släckningsarbetet avslutats kommer området runt huset att spärras av. I nuläget misstänker polisen inget brott.

Annons

– Det är viktigt att räddningstjänsten får jobba ostört. Vår insats är begränsad i nuläget. Sen får vi utreda detta, vilka som bor där och vad som har skett, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Live-published photos and videos via Shootitlive