Efter totalt fem säsonger i klubben lämnade Per Ledin HV71 2013. Efteråt blev det spel i Luleå, österrikiska Salzburg, schweiziska Lausanne och Red Ice i schweiziska andraligan.

Sedan dess har 39-åringen varit klubblös. Men forwarden har inte gett upp en fortsatt elitkarriär inom ishockeyn.

Byggt ett gym

Annons

I en intervju med Sportbladet berättar Luleåbon Per Ledin att han de senaste tre månaderna tränat med gymnasieelever på hockeygymnasiet på morgnarna och lirat med Luleå Hockeys juniorlag på kvällarna. Han har också byggt ett gym i sitt hus.

– Jag skulle inte göra det här om det inte var det bästa jag visste. Enligt alla experter kan man inte spela hockey i min ålder, men de kan dra åt helvete.

– Jag kan faktiskt inte jämföra mig med någon annan. Jag är absolutist. Jag gillar nya saker. Jag är nyfiken på att hitta nya sätt att träna på och jag brinner så in i helvete.

”Trägen vinner”

Ledin berättar att han hoppats på att få samtal från hockeyklubbar, och att han till och med ringt upp sportchefer på egen hand och erbjudit sina hockeytjänster. Trots att forwarden enligt egen utsago ”är beredd att göra det gratis” så har han ännu inte fått napp.

– Det är en dag i sänder som gäller. Jag har ingen deadline. Blir det så att man inte hittar något så får man ta det. Men vad säger man? Trägen vinner. Och det har jag gjort hela livet – motbevisat dig, säger han till Sportbladet.