1941 föddes Charlie McCoy i West Virginia, USA. Under många år har han varit en stor profil inom countrymusiken och han är främst känd för sitt munspel. Elvis Presley, Johnny Cash, Bob Dylan och Dolly Parton är, för att nämna några, många av artisterna som han spelat och jobbat tillsammans med. I Nashville är han mer eller mindre legendförklarad, berättar artistbokaren Bruno Tillander som jobbat länge inom musikbranschen, både i Sverige och i USA.

— Han är en legend och har varit igång i sex decennier, säger han.

Roliga historier

På 80-talet lärde Bruno Tillander känna Charlie McCoy när han åkte över för att arbeta i USA. Sedan dess har de varit vänner och Bruno har genom tiderna fått höra en mängd roliga historier från bakom kulisserna.

Annons

— Charlie har berättat att Bob Dylan aldrig gick fram och hälsade på folk under skivinspelningar, medan Elvis gick runt och hälsade och tog alla i handen, fast alla visste vem han var, säger Bruno och skrattar.

På söndag arrangerar Bruno en konsert med Charlie McCoy i Gränna kyrka där han kommer att spela låtar med bland andra Dolly Parton, Elvis och Johnny Cash. Med sig har han sin väska med sina 16 munspel och två stycken kan han spela på samtidigt. Det är första gången han spelar i Gränna kyrka, däremot har han besökt Gränna tidigare.

— Familjen har ett hus i Gränna där jag bor på somrarna så Charlie har hälsat på förut, säger Bruno Tillander.

Snart slutsålt

De 520 biljetterna är snart slutsålda och efter konserten bjuder Bruno Tillander på mingel och fika i en privat äpplelund där man kan umgås med Charlie McCoy efter konserten.

— Det ska bli intressant att få in över 400 personer i trägården men det ska bli jätteroligt. Det kommer säkert bli något liknande arrangemang varje år, säger Bruno Tillander glatt.