Tv–programmet Sveriges Mästerkock har rullat på ända sedan premiären år 2011 och ett stort antal amatörkockar har prövat lyckan framför de stränga domarna. Några har misslyckats och fallit i glömskan, några har tagit sig en bra bit in i programmet och blivit en profil. Dit hör Hassan Roshandel.

Leif Mannerström skräder inte orden när han ska beskriva skräddaren och kocken från Jönköping.

Annons

— Han är en genomtrevlig person som är lätt att ta till sig. Jag kan uppriktigt säga att jag var väldigt ledsen när han åkte ut ur programmet, säger Leif Mannerström.

LÄS MER: Sluttävlat för Hassan

Han och Hassan har träffats flitigt sedan programmet Sveriges Mästerkock har avslutats och Leif Mannerström har bokat in ett besök på Hassans nya restaurang "Kapris".

Hassan och deltagarna från Sveriges Mästerkock har också en intensiv kontakt. En av dem är operasångaren och kocken Sami Yousri som i höst är en av skådespelarna och sångarna i musikalen Passion på Smålands Musik–och teater. Musikalen har premiär i höst.

För Sami Yousri har Hassan blivit en vän.

— Hassan är en fullständigt orädd och livsbejakande vän, han är som en öppen famn. Vi träffades i Sveriges Mästerkock och kommer alltid att vara vänner. Vi pratar om allt och ingenting, inte bara om mat utan också om det allvarliga och viktiga.