Klockan fem på onsdagseftermiddagen höll Sverigedemokraternas distriktsstyrelse möte om kommunpolitikern Lennart Karlsson disquskonto UNObserver.

– Vi har beslutat att skicka detta vidare till riks utan eget yttrande. Lennart Karlsson tar timeout tills utredningen är klar, han tycker att det är lugnast så, säger Björn Forsell, ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköpings län.

Annons

– Om detta stämmer så är det mycket allvarligt, om det inte stämmer är det också allvarligt, säger Björn Forsell.

Under intervjun med Lennart Karlsson om hans disquskonto UNObserver redogjorde han bland annat om skillnader mellan olika raser, exempelvis att eskimåer gärna delar med sig av sin fru. Dessa uttalanden vill Björn Forsell inte ta ställning till än.

– Jag har inte hunnit titta på intervjun, det har varit vansinnigt mycket med detta, säger han.

Morgan Malmborg, gruppledare för SD i Habo, har i en senare intervju försvarat Lennart Karlssons resonemang om rasskillnader, bland annat med att somalier har lägre IQ på grund av inavel, men det vill Björn Forsell inte heller ta ställning till i nuläget.

– Det får stå för honom, jag kan inte säga bu eller bä, jag skulle inte uttrycka mig så, säger Björn Forsell som säger att han inte har läst artikeln.

FN