Bankerydspojken Leo har bra koll på vad som händer i världen just nu. Han bestämde sig för att försöka göra någonting åt orättvisorna och författade ett brev till självaste statsministern, Stefan Löfven.

I ett handskrivet brev till statsminister Stefan Löfven skriver Leo:

Annons

"Hej, det är Leo 7 år. Kan du skicka en riktig båt som kan hämta dom som flyr. För de åker en gummibåt och det är farligt och dom kan dö. Hejdå, Leo."

Leo fick svar

Och efter några veckor skrevs ett svar till Leo. Statsministern tackar för brevet och är glad att Leo skickade det. Han förklarar också att Sverige har skickat stora fartyg för att hjälpa människor på flykt. Han berättar också att kustbevakningen räddat tusentals personer, bland dessa många barn.

Hela svaret:

"Hej Leo!

Tack för ditt brev. Vad glad jag blir att du ville skriva till mig.

Du skriver att du tycker jag ska skicka en riktig båt för att hämta dem som flyr så att de slipper åka i farliga gummibåtar.

Jag håller med dig om att det är viktigt att hjälpa dem som flyr och att ingen borde behöva resa till Europa i en gummibåt. Sverige har redan skickat stora fartyg för att hjälpa flyktingar som hamnar i sjönöd. Den svenska Kustbevakningen har hittills räddat tusentals personer, av dem många barn. Även andra länder och organisationer bidrar med båtar för att rädda så många som möjligt.

Tack igen för ditt brev!

Med vänlig hälsning

Stefan Löfven"