Herrarna fick öppna för damerna. På lördagseftermiddagen spelade först HV71:s herrlag mot Linköpings dito och förlorade med 1-5.

Därefter var det damernas tur att göra upp. HV71 vann den första, historiska matchen, hemma i Kinnarps Arena i onsdags med 2-0. För första gången någonsin har HV71:s damlag tagit sig till kvartsfinal i den högsta serien.

En seger till och HV71 skulle vara klara för seminfinal. Så blev det inte. Och det var en besviken Jenni Asserholt som förklarade varför det inte räckte hela vägen den här kvällen.

- Det var en tajt match och det visste vi redan från början. Det var likadant i onsdags. Det svängde lite fram och tillbaka. Det är bara att ladda om inför morgondagens match, sa hon.

Linköping öppnade bäst och tog också ledningen med 1-0. En ledning som stod sig i knappt sju minuter. I mitten av den första perioden kom kvittering 1-1 genom Fanny Rask.

Annons

En halvminut in i den andra perioden utökade HV71 sin ledning till 2-1 genom Kyla Sanders. Två minuter senare kvitterade Linköping till 2-2.

I minut nio i den andra perioden var HV71 Fanny Rask mycket nära att sätta sitt andra mål för kvällen, men pucken gled retligt nära förbi stolpen.

I den tredje perioden var det bra mycket mer HV. Flera fina chanser radade upp sig och HV visade verklig offervilja, som när Maja Jakobson, vid ett tillfälle kastar sig ner för att täcka pucken. Linköping slog heller inte av på takten och med knappt tio minuter kvar av den tredje perioden gick LHC upp i en 3-2-ledning genom Anna Rydberg.

Det hettade till ordentligt i slutet av matchen. Med bara fyra sekunder kvar av den tredje perioden rök HV:s Jenni Asserholt, med ett förflutet i LHC, ihop med Pernilla Winberg.

- Det är så det blir, det är slutspel och mycket känslor. Det får man räkna med, sa Jenni efter matchen, utan att kommentera incidenten närmare.

Ställningen stod sig sen och matchen slutade 3-2 (1-1,1-1,1-0). Det innebär att det blir en avgörande och sista match i Linköping på söndag.

Värt att nämna är att herrarnas match sågs av 8133 åskådare. Damernas match såg av 1503 åskådare – och då började damernas match direkt efter herrarnas.