Det är Liberalernas ledamot i tekniska nämnden, David Gerson, som kommer med ett mer kreativt förslag efter att ha läst JP:s artiklar om de politiska förslagen och om Per Samuelssons kritik.

"I stället för ett gallerstaket runt byggarbetsplatsen skulle man kunna ha ett plank som fungerar som marknadsföringsyta. Genom att på ett snyggt sätt visa vilka verksamheter som finns på området och hur man tar sig in skulle man kunna försöka underlätta för entreprenörerna", skriver David Gerson på Twitter och fortsätter i ytterligare en tweet:

"Eftersom den vanliga promenadvägen är avstängd behöver vi leda ner besökarna via backen utanför kulturskolan. Varför inte låta några lokala konstnärer beskriva vad som finns på området med pensel och sprayburk? På det sättet gör vi också stadsmiljön finare under byggtiden".

David Gerson (L) reagerade på kritiken från krögaren på Tändsticksområdet och kommer nu med konstnärsförslag.

David Gerson (L) utvecklar sina tankar på telefon när JP ringer upp honom.

– I stället för att ha det där gallret så har man ett plank, jag vet inte om det blir byggherrens eller kommunens ansvar, men man låter konstnärer måla och på något sätt belysa att här finns något att se. "Missa inte Tändsticksområdet".

Annons

Relaterat: ”Bra att politikerna vaknar – men det är så uselt”
Relaterat: Ingen sänkt hyra för krögarna under byggtiden

– Det här skulle kunna vara ett samarbete mellan kommunen och Skanska. På något sätt skulle man kunna göra en grej av det.

David Gerson kan inte tänka sig att något annat parti skulle motsätta sig den här idén.

– Det här är ett förslag från Liberalerna som jag hoppas väcker intresse. Kanske att Skanska kan hoppa på det här. Men det finns säkert fler och bättre förslag, vi Liberaler vill förstärka näringslivsavdelningen för att kunna ha möjlighet att jobba proaktivt i alla frågor som berör näringslivet.