Bortalaget inledde matchen bra och enbart efter några sekunder var Adam Almqvist riktigt nära att ge HV71 ledningen, men Oscar Alsenfelt i Malmömålet stod för en magisk räddning då han räddade pucken med klubban.

– En riktig TV-räddning, säger Johan Linbom som annars var nöjd med HV:s inledning.

– Vi kom ut med energi och skapade flera vassa chanser, dock fick vi inte in pucken.

I stället var det Malmö som tog ledningen, efter att Rhett Rakhshani satt en straff. En felaktigt dömd straff, enligt Lindbom.

Annons

– Det är horribelt. Jag tycker det inte är ens utvisning där. Erik (Andersson) gjorde det perfekt, i den situationen. Dock är det inte där vi förlorade matchen, säger Johan Lindbom.

Därefter tog Malmö över matchen och i den andra perioden utökade hemmalaget ledningen i numerärt överläge efter att Mattias Tedenby fick sätta sig i utvisningsbåset efter att HV71 drabbats av lagstraffet: ”Abuse of officials”.

– Det var någon som skrek något från vårt bås. Helt fel fokus, menar Lindbom.

Innan den andra periodpausen skulle Malmö även hinna med att göra 3–0 och med sex minuter kvar av den matchen skulle Malmös Christoffer Forsberg sätta det definitiva avgörandet.

– Vi måste komma ut och vinna. Vi skapade en hel del chanser men vi sätter de inte. De vann de avgörande kamperna och satte sina chanser, där avgjordes matchen.

Förlusten betyder att HV71 har förlorat två matcher mot Malmö under åtta dagar, men att HV71 skulle ha extra svårt för Malmö håller inte Lindbom med om.

– Det är två matcher vi inte får någon speciell utdelning i. De gör, till skillnad från oss, mål på sina chanser.

Varför sätter ni inte era chanser?

– Det är en bra fråga som jag inte kan svaret på. En gåta helt enkelt.