Som vi skrev under fredagen så valde Erik Bäckman att ställa den stora frågan om förlovning uppe i Bollnäs hos Linneas familj. På en brygga, utsmyckad med marschaller gick han ner på knä. Linnea Åberg blev så glad att hon brast ut i tårar.

— Jag blev väldigt chockad. Det tog nästan helt stopp i huvudet och jag blev jätteglad och började gråta.

Hur känns det nu i efteråt?

— Det känns jättebra. Man har liksom inte förstått det hela än. Det måste få sjunka in lite.

Hade du det på känn att det skulle komma när du såg bryggan och alla marschaller?

Annons

— Nej. Han hade sagt att han hade en överraskning, men jag vågade inte tro att det var så här stort, säger hon.

”Det har varit jobbigt”

Paret har fått hålla sin kärlek hemlig under en lång tid för att inte avslöja hur årets säsong av ”Bonde söker fru” slutade. Linnea beskriver tiden som jobbig.

— Det har varit jobbigt. Så här i efterhand känns det som det har gått fort, men under de sex månaderna så kändes det ju själklart som det gick väldigt långsamt ibland.

Hur har ni lyckats hålla er borta från folk under den tiden?

— Alltså, vi har ju varit och handlat och sådant tillsammans. Vi måste ju ändå få leva lite, men vi har struntat i julbord och sådantdär. Det har bara varit våra närmaste vänner som fått veta något och vi har inte fått lägga ut något på sociala medier och dylikt.

Från norr till söder

I och med sambolivet så har Linnea fått flytta ner från sitt Bollnäs till gården på Dannäs. Något som hittills har fungerat bra, tycker hon.

— Det fungerar jättebra, gör det. Det är ju alltid lite att man får börja om från början med nya kontakter och så vidare, men det fungerar bra.

Hur firar nu julen i år?

— Vi är uppe i Bollnäs hos min familj.

Hur sköter sig Erik hos sina svärföräldrar?

— Han sköter sig jättebra. Han ringde ju till mina föräldrar och frågade om lov innan han friade, så han låg bra till sedan innan, säger hon och skrattar.