”Invigning Fenixhallen”, står det i programmet. Och kanske var detta också invigningen av det nya namnet på lokalen, som tidigare har gått under namnet Multihallen.

När skolans alla elever, lärare och andra inbjudna hade bänkat sig inledde gymnasiets rektor, Martin Alkemark, tillsammans med vuxenutbildningens nya rektor, Kerstin Elfgaard-Boberg.

Kan, vill och vågar

Publiken fick veta att ungefär 2 000 gymnasieelever och ungefär lika många vuxenelever passerat genom skolans lokaler. De påminde också om skolans motto: ”Vi kan, vi vill och vi vågar”. Om inte annat stämde det in på en grupp framtidselever från Växthusets förskola som stod för det musikaliska under invigningen.

Kommunalrådet Gert Jonsson invigde och berättade om en minnesvärd föreställning av skolans estetelever. Den regnade bort, vilket satte fart på tankarna om Fenix II och en inomhuslokal.

Intresse för mat

Annons

Dagens huvudattraktion, Lisa Lemke, kom att bli den första av en rad elever som berättade om sig själva och vad skolan betytt för dem. Lisa berättade om hur viljan att bli journalist parades med intresset för mat. Det gör att hon i dag kan titulera sig matkreatör, matskribent och matstylist. Hon har en fast punkt i tillvaron i Skrea backe utanför Falkenberg där hon driver Prostens pizza.

Jaha, tänker man, då var det skolans inriktning på entreprenörskap som var det viktigaste…

— Praktiken var det viktigaste för mig. Där kunde jag välja och vraka på företag inom en åttamilsradie, fortsätter hon.

Detta blir uppmaningen till eleverna i publiken. Hon bygger på med ytterligare några råd.

— Jobba hårt, sova kan ni göra när ni blir gamla, gå aldrig tomhänta och räkna aldrig timmarna.

Det där med att jobba hårt är någonting som kommer automatiskt när man dels jobbar för sig själv, dels jobbar med någonting som man tycker är roligt. Lisa Lemke beskriver sin yrkeskarriär som någonting som ligger väldigt nära en fritidssysselsättning.