1. Ceresgatan, Vättersnäs, Jönköping.

Villan med utropspris 17 900 000 kronor, toppar listan över objekt som flest personer tittat på via Hemnet den senaste tiden. Det är, med 30 600 visningar, det näst mest sedda huset på Hemnet i hela landet vecka 40. Bostaden är på 354 kvadratmeter fördelade tio rum. Fastigheten har sjötomt och egen brygga i Vätterna. ”Placeringen vid Vättern gör förstås att det är bland de bästa lägena som går att hitta i Jönköpings kommun”, har mäklaren Jan Windolf på Svensk Fastighetsförmedling tidigare sagt till tidningen.

2. Fältgatan, Norrahammar, Jönköping

Ett hus för den som gärna kokar saft och bakar pajar – på tomten finns det gott om fruktträd. Huset på 120 kvadratmeter har fyra rum och kök. För den som är intresserad startar budgivningen på 1 395 000 kronor.

3. Kumlaby, Visingsö

En klassiskt lantlig idyll med röd träpanel och vita knutar. Huset är 188 kvadratmeter och har åtta rum, varav fyra sovrum. Grusad gång och två flygelbyggnader bidrar till den lantliga känslan. Fastigheten, som har parkliknande trädgård och Vätterutsikt, har ett utropspris på 4 miljoner kronor.

4. Norrahammarsvägen, Strömsholm, Jönköping

Det andra tornhuset på listan. Utropspriset är nära 2,8 miljoner och den som köper får ett hus som man bara kan flytta in, skriver mäklaren. Huset har fem rum och kök. För höstmyset finns öppen spis och för den händige finns en rejäl verkstadsdel.

5. Bunn, Jönköping

Annons

I natursköna Bunn finns denna enplansvilla, där budgivningen startar på 3,3 miljoner. Huset som byggdes 2005 är modernt med öppen planlösning och sjöutsikt. Ett stort dubbelgarage med angränsande kontorsdel, samt ett gästhus, finns på tomten.

6. Kransgatan, Flahult, Jönköping

Enplanshus med ett läge som passar såväl barnfamiljer som dem utan barn, enligt mäklaren. De senaste tio åren har flera delar renoverats. Huset, med ljus och fräsch inredning och en lättskött trädgård, har ett utropspris på 3,1 miljoner.

7. Kullegatan, Kättilstorp, Jönköping

Passar den klädtokige golfaren. Huset har en rymlig walk-in-closet, och det är gångavstånd till golfbana. Här finns också ett exklusivt relaxutrymme, modernt kök, inglasat uterum och en öppen altan. Utropspris för femrumsvillan är 3 975 000 kronor.

8. Storgatan, Vaggeryd

På åttonde plats på listan finns det första huset utanför Jönköpings kommungräns. Det charmiga huset på 83 kvadrat ligger i Vaggeryd. Byggdes 1896 och har en glasveranda, stor tomt och ett stort uthus. Renoveringsbehov både inne och ute. Utropspris: 750 000 kronor.

9. Bennichsgatan, Tranås

Tvåvåningshuset från 1920-talet med brutet tak, putsad fasad och sex rum, varav tre sovrum. Utgångspris är 2,5 miljoner kronor. Man kan överblicka trädgården från balkongen med tak, och ta sköna promenader längs närbelägna Svartån.

10. Långgatan, Norrängen, Huskvarna

Detta parhus på Långgatan är välskött och har ett nyrenoverat kök med svart trägolv. På andra våningen finns tre sovrum, och på vindsvåningen hittar man ett allrum och förråd. Huset har också källare med tvättstuga. Utropspriset är 4 miljoner.