Här listar vi de senaste ”silly”-snackisarna som rör HV71.

Klara för HV:

Stephan ”Lillis” Lundh: Den välmeriterade tränaren bekräftades som klar för HV71 den 24 mars. Lundh har ett långt förflutet som huvudtränare bakom sig och har SM-guld med både Djurgården och Frölunda på meritlistan. Kommer senast från hockeyallsvenska Pantern och kliver in som assisterande tränare till Johan Lindbom. Samtidigt stod det klart att Tim Brithén, som var assisterande tränare under den nyss avslutade säsongen, inte får förnyat förtroende.

Andreas Borgman: Den 20-årige backen gjorde en fin säsong med Västerås i hockeyallsvenskan och uppgavs tidigt vara klar för HV71. Klubben bekräftade övergången den 31 mars. ”En ung och utvecklingsbar back”, säger Johan Hult om Andreas Borgman, som tidigare har gjort tre SHL-matcher för Timrå.

Linus Söderström: Den unge målvakten var en av Sveriges stora stjärnor i JVM i Finland i vintras och utsågs till turneringens bäste målvakt. Nu ska han kampera ihop med Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71. Presenterades som klar för HV den 11 april. JP skrev tidigare om intresset för Söderström. Förra säsongen lånades han ut från Djurgården till Vita Hästen.

Nicklas Rahm: HV-produkten och den tidigare backen presenterades som klar av HV71 den 15 april. Rahm kliver in som assisterande tränare och ingår därmed i tränarstaben tillsammans med Johan Lindbom och Stephan Lundh. Nicklas Rahm avslutade sin aktiva karriär i Växjö Lakers 2011, och har därefter varit både fystränare och assisterande tränare för ett Växjö som han vann SM-guld med 2015.

Christoffer Persson: Tog SM-guld med Frölunda, men lämnar nu Göteborg. Ny destination för den välväxte backen är HV71 och parterna har kommit överens om ett tvåårsavtal. HV71 offentliggjorde övergången den 4 maj.

Rykten:

Niklas Arell: En storväxt back som har tre raka SHL-säsonger med Färjestad närmast bakom sig. Enligt bloggaren MrMadhawk hade Arell tre SHL-klubbar att välja mellan efter att det stod klart att det var färdigspelat i FBK. HV71 skulle ha varit en av klubbarna, Djurgården och Karlskrona de två andra. Valet föll till slut på Karlskrona, som presenterade Arell som ett nyförvärv den 19 april.

Mattias Karlsson: Förra sommaren lämnade den profilstarke backen HV71 för spel i KHL. Nu kan han återvända. ”Om HV vill ha mig är jag öppen för det”, har han tidigare sagt till JP. Men den 29 april sa han i en ny intervju med JP att ”en flytt från Jönköping känns mycket aktuell.”

David Ullström: Att David Ullström kan vara ett namn för HV till nästa säsong är i det här läget bara en spekulation, men visst hade det varit en kanonvärvning för Jönköpingslaget. Ullström, som har HV som moderklubb, har de senaste säsongerna spelat i KHL. Den gångna säsongen lirade han i Sibir Novosibirsk och sitter nu på ett utgående kontrakt. Fyllde 27 i april och är i den där ”rätta åldern”, som det så populärt brukar heta.

Johannes Jönsson: HV71 sökte, innan Söderström värvades in, en ny målvakt. Ett namn som nämndes var Tingsryds succémålvakt Johannes Jönsson. 26-åringen har tidigare spelat i SHL för Örebro. Men nu står det klart att det inte blir HV för Jönsson. Presenterades som klar för Karlskorna den 1 april.

Annons

Patrik Klüft: Den tidigare landslagsstavhopparen är numera ishockeytränare och har närmast gjort ett gott jobb i Djurgårdens framgångsrika J20-lag. Sajten hvkollen.se skrev den 21 mars om att Klüft kunde vara ett alternativ som assisterande HV-tränare nästa säsong, och HV-sportchefen Johan Hult nämnde Patrik Klüft i en intervju med JP. Den 26 mars skrev hvkollen.se att Klüft var avskriven, och till 24 Blekinge säger tränaren att han har varit i kontakt med HV, men att det inte kommer att bli något.

Lias Andersson: Öste in poäng i HV71:s J20-lag och fick också chansen att visa upp sig i SHL. En riktigt lovande spelare – som nu kan vara på väg bort från Jönköping. Enligt uppgifter till GP ska talangen vara aktuell för Frölunda. Andersson själv säger dock att han har kontrakt med HV, och att han siktar på att fullfölja det.

Arvid Lundberg: Den 21-årige backen lämnade Skellefteå efter finalen mot Frölunda. Flera SHL-klubbar uppgavs ha visat intresse för Arvid Lundberg, och enligt Norran var HV71 en av klubbarna. Men nu har Växjö presenterat Lundberg som ett av sina nyförvärv.

Spelare med utgående kontrakt:

Niklas Hansson: Den unge backen gjorde succé under hösten, men mattades av något i slutet av säsongen. Kommer nu att avsluta säsongen med spel i Texas Stars i AHL. Hade ett avtal med HV för nästa säsong, men skrev på ett treårigt NHL-kontrakt med Dallas Stars i slutet av mars. HV-sportchefen Johan Hult räknar dock med att Hansson spelar på lån i HV71 nästa säsong.

Erik Christensen: Hade en motig säsong, men alla vet vad kanadensaren går för när han är som bäst. Har själv sagt att han gärna fortsätter i HV. HV för samtal med Christensen om en eventuell förlängning.

De lämnar HV71:

Erik Ersberg: Målvakten har själv sagt att han kommer att lämna HV71. Den 30 mars meddelade HV att Ersberg inte kommer att spela vidare i klubben.

Jere Karalahti: Den finländske veteranbacken hade en strulig säsong, och har nu själv sagt tack och adjö till HV71 och Jönköping. Den 30 mars meddelade HV att Karalahti inte kommer att spela vidare i klubben.

Chris Campoli: Sade i intervjuer med både JP och Expressen att han gärna stannar i HV71, men klubben har meddelat att Campolis kontrakt inte kommer att förlängas.

Axel Eidstedt: En egen produkt som spelade en hel del under den gångna säsongen. Men Eidstedt har blandat och gett. Kanske letar backen efter en nytändning nu? Kontraktet med HV71 kommer inte att förlängas.

Emil Johansson: Johansson lyfte sig rejält under slutskedet av säsongen och spelade stundtals strålande i slutspelet. Kopplades samman med både Frölunda och Djurgården, och har nu presenterats som klar av den sistnämnda klubben.

Simon Karlsson: Karlsson, som drabbades av körtelfeber, har ännu inte fått göra sin SHL-debut. Kommer nu att lämna HV71.

Björn Melin: HV-profilen har inte spelat sedan i höstas och det mesta tyder på att han har gjort sin sista säsong som elitspelare.

SHL