BEKRÄFTADE NYFÖRVÄRV

Alexander Ytterell, back, Leksand: Tidningen avslöjade redan i januari att den 25-årige backen var nära HV71 och senare kom det fram att Ytterell köpt hus i Jönköping. Han presenterades förra veckan av HV71. Högerskytt med ett vasst skott, som i vintras stod för 12 SHL-poäng för nydegraderade Leksand.

Robin Figren, forward, Frölunda: 29-åringen kommer senast från fyra säsonger i Frölunda där han vann både SHL och CHL. Är en rivig forward som kommer bidra med energi både på och utanför isen. Är en stor SHL-profil som är aktiv på sociala medier, har nästan 30 000 följare på Twitter. Har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Victor Ejdsell, center/forward, BIK Karlskoga: Storvuxen 21-åring, fyller 22 år i sommar, som fick sitt stora genombrott på seniornivå under den gångna säsongen. Ejdsell vann hockeyallsvenskans poängliga med 57 poäng (25+32) på 50 grundseriematcher. Skrev på ett tvåårskontrakt med HV71, men signade kort därefter för NHL-klubben Nashville. Spelar dock med högsta sannolikhet ytterligare ett år i Sverige, på lån i HV71, det är värmlänningen inställd på.

Sebastian Wännström, forward, Rögle: Landslagsmeriterad 26-åring som vann SM-guld med Brynäs 2012. Inledde den gångna säsongen på ett strålande sätt, men fick kasta in handduken efter 20 matcher på grund av en hjärnskakning. Har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Pierre Engvall, forward, Mora: Poängkung i det allsvenska lag som nyss tog klivet upp i SHL. 20-årig talang som levererade 50 poäng (26+24) på 59 matcher den gångna säsongen.

RYKTEN IN

André Petersson, forward, HK Sotji: Ett långskott. Landslagsmeriterade Petersson är tillräckligt bra för att stanna utomlands. Men hans kontrakt med KHL-klubben HK Sochi har gått ut. JP-sporten snackade med den poängstarke forwarden i slutet av maj och då sa han i alla fall att "HV71 är hemma för mig och alltid ett alternativ".

Tom Hedberg, back, Barrie Colts/Leksand: Ung talang som har SHL-ögon på sig. Enligt uppgifter till JP-sporten är HV en av klubbarna som har talangen på sin radar.

BEKRÄFTADE FÖRLUSTER

Adam Almquist, back: HV-produkt som gjort två raka säsonger i Jönköpingsklubben sedan han återvände hem efter några säsonger utomlands. I slutet av februari sa Almquists agent Patrik Carnbäck att HV valt att inte förlänga kontraktet med backen. Nu klar för Frölunda.

Niklas Hansson, back: Har redan kontrakt med NHL-klubben Dallas Stars och har spelat på lån i HV. Backens agent meddelar att han siktar på att ta en plats i NHL kommande säsong.

Simon Önerud, forward: HV-produkten sköt guldet till Jönköping och skrev på ett treårskontrakt med klubben så sent som i höstas. Men det blir ingen fortsättning i HV71, forwarden lämnar för KHL. Ett tungt tapp.

Annons

Pär Arlbrandt, forward: Veteranen hade en relativt tung grundserie och var till och med utanför matchtruppen ett kortare tag. Men på slutet varvade han upp ordentligt och producerade nio slutspelspoäng på vägen till SM-guldet. Direkt efter att match sju var avgjord aviserade Arlbrandt, med guldhjälmen på, att karriären nu är över.

Lias Andersson, center: Supertalang som har tagit enorma kliv i sin utveckling under den gångna säsongen. Tidigt sipprade det ut uppgifter om att Andersson väljer Frölunda till nästa säsong – något som nu har bekräftats. JVM-spelaren kommer att NHL-draftas i sommar. Så det är heller ingen omöjlighet att han spelar i Nordamerika redan till vintern.

Chris Abbott, center: Lagkaptenen hade en tung säsong med skador och stundtals petad ur matchtruppen. Klev in i slutspelet när David Ullström bröt handleden och gjorde det riktigt bra, men skadade sig sedan olyckligt (och allvarligt) på en träning strax innan finalen drog igång. Ett superproffs och SHL-veteran. HV71 har meddelat att han inte blir kvar i klubben. Har ryktats återvända till Luleå. Men frågan är om karriären fortsätter?

Erik Christensen, center: Har gjort fyra säsonger i HV71. Den här vintern har den NHL-meriterade kanadensaren inte varit lika tongivande som tidigare, även om han stundtals har blixtrat till. Berättade, när SM-guldet var säkrat, att han inte tagit något beslut om framtiden än, men att karriären kan vara över. HV71 har meddelat att han inte spelar vidare i Jönköping kommande säsong.

Teemu Laine, forward: Har plågats av en korsbandsskada två säsonger i rad. Spelade bara 15 matcher den gångna vintern och 34-årige Laine, som blev guldhjälte för HV 2010, får inte förlängt kontrakt med HV71. Fortsätter karriären på annat håll?

Christoffer Törngren, forward: Klart att den kvicke forwarden med det luriga skottet lämnar HV71 för Färjestad.

Andreas Borgman, back: Backen gjorde stor succé under sin första säsong i HV71 och blev utsedd till årets rookie i SHL. Det blev i veckan klart att backen lämnar HV för spel i NHL och den klassiska klubben Toronto Maple Leafs.

Niklas Rubin, målvakt: Hockeyallsvensk succéman som lånades in från Tingsryd i slutet av säsongen. Vaktade båsdörren i två finalmatcher, men fick ingen speltid i HV-tröjan. Återvänder till Tingsryd kommande säsong.

Filip Sandberg, forward: Har vuxit fram till en viktig spelare i HV71 och utgjorde en fruktad kedja tillsammans med Lias Andersson och Mattias Tedenby under guldsäsongen. Men nu kan Sandberg vara på väg bort. Agenten bekräftar för JP-sporten att man förhandlar med flera NHL-klubbar - och senare meddelade HV71 att det är klart med spel i NHL

Mikko Lehtonen, back: Värvades in i slutet av grundserien och har varit riktigt stabil i HV-tröjan. En landslagsmeriterad klassback, som nu återvänder till Finland och Tappara.

Ted Brithén, center: Gjorde fyra raka säsonger i HV71 och växte ut till en mycket kompetent tvåvägscenter. Nu återvänder han till moderklubben Rögle, som han skrivit tvåårskontrakt med.

UTGÅENDE KONTRAKT/RYKTEN UT:

Dylan Reese, back: Hade stora skadeproblem i grundserien, men kom tillbaka starkt i slutspelet. Bra på det mesta. Räcker det för nytt kontrakt? På guldfesten efter att SM-guldet hade säkrats förklarade Reese att han gärna stannar i klubben.

Linus Söderström, målvakt: Gjorde dundersuccé under sin första SHL-säsong. Skrev kontrakt med NHL-klubben New York Islanders, som draftade Linus 2014, men mycket talar för att han blir utlånad till HV kommande säsong.

DE HAR KONTRAKT:

Fredrik Pettersson-Wentzel, målvakt, kontrakt till och med 17/18.

Linus Söderström, målvakt, 17/18 (även NHL-kontrakt).

Christoffer Persson, back, 17/18.

Jacob Cederholm, back, 17/18.

Kevin Stenlund, forward/center, 17/18.

Oscar Sundh, forward, 17/18.

Martin Thörnberg, forward, 17/18.

Kristofer Berglund, back, 18/19.

Lawrence Pilut, back, 18/19.

Erik Brännström, back, 18/19.

Erik Andersson, forward, 18/19.

Anton Bengtsson, center/forward, 18/19.

Mattias Tedenby, forward, 18/19.

Isac Brännström, forward, 18/19.

David Ullström, center, 18/19.

Alexander Ytterell, back, 18/19.

Victor Ejdsell, center, 18/19 (även NHL-kontrakt).

Sebastian Wännström, forward, 18/19.

Robin Figren, forward, 18/19.

Alexander Ytterell, back, 18/19.

Pierre Engvall, forward, 18/19.

SHL