Tanken på en expandering har funnits länge och 2017 blir året. Festivalen kommer att hållas under två dagar, den 4 februari i Jönköping på Stadsbiblioteket, Länsmuseet och kvällsprogrammet på Jönköpings Teater. Den 5 februari hålls litteraturfesten även på Gummifabriken i Värnamo.

— Det känns jätteroligt att vi expanderar. Vi kommer att köra en lokal prägel på författare och utställare i båda städerna. Vi kommer även att ha större lokaler, vilket gör att det kommer att finnas plats för fler besökare, säger Anders Rydell, kulturchef på Hallpressen.

— En till nyhet inför 2017 års litteraturfest är att vi även satsar på internationella författare, berättar han.

Annons

Små Lit 2017 arrangeras av Hallpressen, Region Jönköpings län, Kultur och fritid Jönköpings kommun och Kulturförvaltningen Värnamo kommun.

Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun är positiv till samarbetet.

— Det är jätteroligt att få ta del av arrangemanget. För oss är litteraturen en kärnverksamhet och efter att Bokens dag lades ner har den saknats. I och med Små Lit får vi en ännu bättre version av Bokens dag, säger han.

Stora framtidsmål

Förhoppningarna inför framtiden är att festivalen ska bli ännu större.

— Mitt mål med Små Lit är att vi ska kunna expandera till fler städer i Småland så att det verkligen blir hela Smålands litteraturfestival, avslutar Anders Rydell.

LÄS MER: Hela Smålands Litteraturfestival 2016 livesändes på vår webb. Alla tv-klippen och programmet för premiäråret hittar du här.

LÄS MER: Björn Kohlströms krönika efter Små Lit 2016 Witt-Brattström får mina öron att glöda